Sviestiniai sausainiai šv. Velykoms


sviestiniai sausainiai

Štai ir zuikiai atšokavo, drugeliai atskrido ant mūsų būsimo velykinio stalo.

Reikės:

330 g miltų (aš dėjau daugiau, tikriausiai apie 400 g)

1.5 a.š. kepimo miltelių

450 g sviesto

225 g cukraus

1 kiaušinis

1 a.š. vanilinio cukraus

0.5 a.š. druskos

Gaminimo eiga:

Sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmušti kiaušinį, viską išplakti. Sumaišyti sausus produktus ir supilti į sviesto-cukraus masę.  Gerai išmaišyti ir suminkyti tešlą. Pusvalandžiui dėti į šaldytuvą. Formuoti formelėmis sausainius ir kepti 180 º C temperatūroje 8-10 min, kol šiek tiek pradeda ruduoti.

Receptas iš artisokas.lt

p.s. akytės vietoje saulėgrąža.

Skanaus!

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

w

Connecting to %s